Navne: Antoine og Bertrand
Særlige kendetegn: Store i kæften, fulde af løgn, fup og fiduser
Erhverv: Professionelle snyltere
Føde: Champagne og petits fours
Ejendele: To slidte smokinger

Antoine og Bertrand er to natteravne, skadedyr af den meget charmerende slags, som kun lever i storbyen. For at slå tiden ihjel og for at få noget at spise kappes de hver nat om at finde de mest kreative måder at skaffe sig adgang til cocktailparties og chikke natklubber i det parisiske natteliv. Om dagen sover de i et fitnesscenter.

En aften bruger de navnet Jordan, et fjernt bekendtskab, til at crashe en jetsetter fest, men deres ublu misbrug af navnet som en nøgle til Paris’ natteliv skal blive skæbnesvangert. De bliver brutalt tilbageholdt af festens vært, som vil slå en handel af med dem: Antoine får 48 timer til at finde denne Jordan, mens Bertrand bliver holdt som gidsel. Antoine kaster sig ud i jagten på Jordan og hans mystiske partner Violaine, to farlige natdyr, som ifølge rygterne har den uheldige vane at bide folk i halsen.

Bidt af natten er en mesterlig fortælling med en sprudlende stil. Den veksler mellem krimigenrens koder og det fantastiskes univers og hylder gatecrashernes fandenivoldske livsstil. Tonino Benacquista byder her på en udsøgt blanding af sort humor og spænding sat i scene i Paris’ natlige jungle, et Paris, der ligger meget langt fra guidebøgernes vanlige turistruter.
Bidt af natten blev filmatiseret af Antoine de Caunes i 2001.