Når to drømme støder sammen, kan virkeligheden hurtigt blive til et mareridt.

Arthur Doffre, en ældre, lam milliardær, ønsker igennem en roman at genoplive en seriemorder med tilnavnet ”Bøddel 125”, som er død 25 år tidligere. David Miller ernærer sig som bedemand og balsamør og søger litterær anerkendelse for de kriminalromaner, han skriver i sin sparsomme fritid. Da Doffre bestiller en roman hos David, bliver deres ønsker forenet, og begge deres skæbner besegles.

Men det er ikke så nemt at skrive på kommando, og Arthur Doffre har travlt. Han mener, at de rette omgivelser samt fred og ro er nødvendige, hvis det litterære projekt skal lykkes. Derfor tilbyder han David og hans familie at tilbringe en måned hos ham i en skovhytte midt i Schwarzwald. David kaster sig straks over arbejdet, men der er visse dele af fortiden, som det er bedst ikke at røre ved, og snart indfinder vanviddet sig hos de forskellige beboere i den mørke hytte, som langsomt bliver indkapslet af sneen …

I en alder af 32 år har Franck Thilliez etableret sig som en af Frankrigs mest læste krimiforfattere. Skyggernes skov, som er ved at blive filmatiseret, leder tankerne hen på Ondskabens øjne og nogle af de bedste Stephen King-bøger og trækker med sin klaustrofobiske stemning læseren med ind i galskabens og perversionens snørklede gange.

Efter De dødes kammer er Skyggernes skov den anden af Franck Thilliez’ romaner som er udkommet på dansk.